Înființări firme online în toată țara

Societatea noastră oferă servicii de înființare firmă și asistență în procedura de înregistrare a unei noi companii sau afaceri.

Serviciul de înființare firmă poate fi oferit de experți în domeniul juridic, contabilitate și finanțe, care pot ajuta clienții să înțeleagă și să îndeplinească cerințele și procedurile legale necesare pentru înființarea unei firme.

Printre serviciile pe care le pot oferi consultanții noștri se numără consultanță în alegerea tipului de structură de afaceri potrivit pentru nevoile clientului (SRL, SA, PFA etc.), completarea și depunerea documentelor necesare la autoritățile competente, înregistrarea companiei la Registrul Comerțului și obținerea certificatului de înregistrare (CUI), consiliere privind contractele de închiriere a sediului, deschiderea unui cont bancar și asistența în obtinerea licențelor și permiselor necesare pentru a desfășura activitatea.

În general, serviciile de înființare firmă pot fi personalizate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui client și pot include și alte servicii adiționale, cum ar fi înregistrarea mărcilor comerciale, redactarea statutului și a contractelor de asociere, și asistența în achiziționarea sau închirierea echipamentelor și a altor resurse necesare pentru a putea începe activitatea într-un ritm alert.

Spre deosebire de alte societăți (unele dintre acestea nefiind nici măcar de consultanță) care oferă consultanță și tratează serviciul de înființare firmă ca pe un serviciu secundar, făcut de cele mai multe ori „în grabă” și pe principiul „merge și așa”, văzut strict dintr-o perspectivă strict comercială, societatea noastră a urmărit încă de la constituire aducerea serviciului de înființare firmă la un alt nivel prin atenția la detalii și oferirea unei întregi experiențe profesionale care marchează cel mai important moment din viața unui antreprenor, debutul activității antreprenoriale.

De-a lungul timpului am investit atât timp, cât și resurse în vederea obținerii celor mai eficiente metode, tehnici și proceduri care asigură o rată de succes semnificativă în admiterea dosarelor, fără observații (amânări) și totodată cu reducerea timpilor de așteptare și am urmărit în special cu regularitate orice fel de modificare legislativă care a vizat legea societăților comerciale și normele de aplicare aferente, tocmai pentru a putea acționa în timp util în interesul clienților noștri.

Misiunea noastră e să îți arătăm ție, antreprenorule, că se poate și la noi, aici, în România să îți lansezi și crești o afacere „de la 0”, fără riscuri și fără compromisuri, alături de profesioniști.

Află cum poți colabora cu noi în 3 pași simpli:

Programare consultanță
Puteți programa o ședință de consultanță 1-1 la punctul nostru de lucru din Oradea sau online, prin intermediul Google Meet.
Programare consultanță
Stabilim împreună condițiile colaborării
Înainte de a înainta cu demersurile la Registrul Comerțului vom stabili împreună toate condițiile colaborării noastre.
Ne apucăm de treabă și depunem dosarul
După semnarea contractului de consultanță și achitarea în avans a serviciilor începem de îndată toate demersurile pentru înființarea firmei.

Cum lucrăm?

Programarea unei ședințe de consultanță
Inițierea unei colaborări cu societatea noastră implică în mod obligatoriu programarea prealabilă a unei ședințe de consultanță 1-1 (la birou sau online), tocmai pentru a avea ocazia de a ne cunoaște mai bine și pentru a vedea dacă putem colabora împreună.
Identificarea serviciilor necesare
În cadrul ședinței de consultanță vom identifica și stabili toate serviciile de care aveți nevoie pentru a vă putea atinge obiectivele.
Încheierea contractului și prestarea serviciilor
Încheiem contractul de colaborare, punem în aplicare și efectuăm toate formalitățile necesare la care ne-am obligat potrivit contractului.
Predarea documentației
La finalul colaborării pregătim cu atenție și predăm toată documentația.
Suport gratuit 30 de zile după înființarea firmei
Îți stăm în continuare la dispoziție în următoarele 30 de zile calendaristice după înființarea firmei pentru a-ți răspunde la orice întrebare sau nelămurire.

Avantajele colaborării cu societatea noastră la înființarea firmei

Economisești timp prețios. Eviți ghișeele aglomerate și statul la coadă.

Colaborând cu societatea noastră ai posibilitatea de a înființa firma online, din confortul casei tale, fără ghișee, notari sau deplasări.
Detalii

Accelerezi procesul de înființare a firmei și începi activitatea cu dreptul în mai puțin de o săptămână.

Pregătim cu atenție documentația necesară pe care o depunem la Oficiul Național al Registrului Comerțului și îți predăm toate actele în mai puțin de o săptămână.
Detalii

Beneficiezi de consultanță profesională furnizată de specialiști.

Legislația este punctul forte al societății noastre. Toate actele sunt întocmite și verificate de către specialiști, în conformitate cu cele mai recente modificări legislative.
Detalii

Reduci semnificativ riscurile strecurării erorilor în documentație.

Anticipăm riscurile și erorile ce se pot strecura în documentație și ne asigurăm că depunem toate diligențele profesionale pentru a evita apariția acestora.
Detalii

Prețuri estimative

Consultanță inițială (gratuit dacă se optează pentru serviciul complet de înființare firmă)

GRATUIT!

Înființare SRL

de la 200 RON

Înființare PFA

de la 150 RON

Înființare II / IF / PFI

de la 200 RON

Servicii resurse umane

de la 300 RON

Servicii contabilitate

de la 300 RON